Program Berg menighet

Nyheter Berg
Ansatte i Berg menighet

Skolen overrasket presten

Berg skole markerte påske med en stor selvkomponert skolegudstjeneste.
På programmet stod også en post som var hemmelig for presten.

Debatten rundt julegudstjenester for skolene er en fast slager i media. Mange er ivrige tilhengere, og mange er hardbarka motstandere. ØP skrev for noen år siden at Berg skole ikke har julegudstjeneste. Det stemmer. Men de har til gjengjeld en stor gudstjeneste i forbindelse med påske.

– Det har vi kommet frem til i samarbeid med kirken. Før jul skjer det så mye annet, og tida før påske er http://www.larvik.kirken.no/img/11_09_20_Berg/Isabella_med_paskeegg.jpgroligere, forteller rektor Guro Rimstad.

– Det er en hyggelig tradisjon her på Berg, fortsetter hun.

Fremtidsønsker

Berg arbeidskirke, som bare ligger et par hundre meter unna skolen, er ferdig påskepyntet når elevene kommer til skolegudstjenesten. Barna har tegnet og klippet ut påskeegg, der de også har skrevet ned fremtidsønsker. Mange har skrevet «fred på jord», og én har vært enda mer konkret. Femteklassingen Isabella Petkeviciuter viser frem hva hun har skrevet:
«Jeg ønsker at Kim Jong -un og Donald Trump blir venner.»

Vifter med palmegreiner

Når kirkeklokkene har sluttet å ringe og alle stemmer i første salme, kommer «Jesus» ridende inn på et treesel. På hver side i midtgangen står elever og vifter med selvlagde palmegreiner. Barna har lært om det som skjedde palmesøndag, da Jesus ble hyllet som en konge da han kom ridende på et esel inn til Jerusalem. Etterpå går det slag i slag med klassetrinn som opptrer med sang, selvskrevne bønner, opplesning om påskesymboler og dramatisering av både skjærtorsdag, langfredag og påskedag. Sokneprest Audun Haga forteller også hvorfor han synes påskeegget er en fin tradisjon.

– Egget er symbol på nytt liv. Jesus døde, men stod opp igjen og lever. Og på grunn av det, kan vi også få nytt liv i himmelen når livet her på jorda er over, sier presten.

http://www.larvik.kirken.no/img/11_09_20_Berg/Audun,_rektor_og_to_elever.jpgLaget bok til presten

Audun Haga har takket ja til ny jobb som sokneprest i Sandar menighet, og slutter derfor som sokneprest i Berg denne våren. Det ville rektor også markere på skolegudstjenesten. Hun og elevene Marthe Linnea Jensen og Sofus Skuggedal Byholt kunne avsløre at skolen har laget en bok til den populære presten. I boka har barna tegnet og skrevet hilsener.

Marthe Linnea leser fra boka: «Det er spennende å høre på når du forteller. Du er flink til å svare på spørsmål, for eksempel på hva telefonnummeret til Gud er.»

Og Sofus leser:
«Du har alltid et smil fra øre til øre.»

– Trist at han slutter

– Det er mange som synes det er trist at Audun slutter her. Da tenkte jeg at det var fint å bruke anledningen til å takke ham, og ønske ham lykke til i ny jobb når vi var sammen med barna her i dag, forteller Guro Rimstad etter gudstjenesten.

– Fantastisk! Utbryter soknepresten.

– Jeg smiler fra øre til øre!

29. april blir det kveldsgudstjeneste i Berg arbeidskirke, der menigheten skal ta farvel med presten de har hatt helt siden 2000. Stillingen er nå utlyst. Det er ennå ikke klart hvem som blir ny sokneprest i Berg.

Se også nettartikkelen med flere bilder på op.no.

Av: Kristina Hvarnes Andersen   Publisert: 24.03.2018

Se tidligere utgaver »